Картичка от приятел?! Не, просто поредния червей!

Може би сте попаднали на писмо във вашата електронна поща от e-mail адрес: postcards@hallmark.com със заглавие „You’ve received A Hallmark E-Card!“ или на български казано „Получили сте електронна картичка от Hallmark“. Виждате @hallmark.com и си мислете, че е сигурно и няма проблем, но ако обърнете внимание, картичката идва с прикачен файл „postcard.zip„. Ако сте човек, тип „Тома неверник“ ще се усъмните защо пък им е на Hallmark да Ви изпращат електронна картичка в .zip файл, а отговора ще получите, като си преведете текста. На кратко в писмото се пише, че тази картичка е изпратена от ваш приятел и Ви приканват и вие да изпратите писмо на някой ваш приятел. Освен това сигурно сте видели и бройката писма, която едва ли е по-малка от три, особено ако имате пощенска кутия в abv.bg , аз лично получих 7. Докато накрая влязох в писмото и прочетох, след което кликнах да изтегля съмнителния прикачен файл и тогава NOD32 каза “ Прикаченият файл съдържа вирус с име Win32/AutoRun.TT worm . Препоръчително е да не изтегляте файла на личния си компютър.“
В случай, че сте получили такова писмо и се чудите какво да направите потърсете в Google, може би ще попаднете на моя блог и ще прочетете това.
Бъдете внимателни
И аз го забелязах..добре, че нямам приятели, та го игнорирах..
чудно е дали от холмарк знаят, че се пращат вируси от тяхно име…а сигурно имат хубави картички
Със сигурност знаят, какво ли правят по въпроса.