
От няколко дни в Skype нахлу нова вълна от поредния vbs скрипт чрез който се разпространява вече бившия сайт www.sword.host56.com . За съжаление, аз успях да попадна на такъв случай едва днес следобед.
[18:21:50] [x].*** **§.[x]: Форума беше хакнат но бързо го въстанових моля регистрирайте се наново http://sword.host56.com
След, като влязох в сайта, имаше лого на Skype и две полета за въвеждане на потребителско име и парола. Веднага проверих и се оказа, че е качен на хостинг предлагащ се от 000webhost и веднага им сигнализирах за проблема. Аз лично очаквах, че ще предприемат някакви мерки поне на другия ден, но се оказа, че работят дори в неделя и в 21:40 получих отговор от поддръжката им, които ми съобщиха, че са затворили сайта.
Може би се чудите защо пиша затова, това е просто поредната вълна в Skype? Правя това поради две причини:
1) Авторът на това „произведение“ да разбере, че аз съм виновникът края на неговата незаконна дейност.
2) Всеки, който се е сблъскал с това да знае, че данните му вече са достъпни на втори човек, така че да променят своите пароли на skype акаунтите им. Освен това е добре да открият и отстранят този vbs скрипт, който разпространява тази информация. Ако не можете да се справите с нещо, не се колебайте да се свържете с мен.






